Besparen op uw telefoonkosten

Met de verhoging van het BTW tarief in het vooruitzicht geven wij een aantal tips om uw kosten binnen te perken te houden. We beginnen met een kostenpost waar stiekem veel geld naar toe gaat, namelijk de mobiele telefoon.

Om maar met de deur in huis te vallen. Mobiele telefoons zijn NIET gratis. Dat je ze gratis krijg bij een abonnement krijgt betekent dat dat abonnement zoveel oplevert dat ze de telefoon er gratis bij kunnen geven. U kunt dan ook veel geld besparen door een sim only abonnement te nemen.  Als uw telefoon nog voldoet als uw abonnement afloopt kunt u waarschijnlijk enkele tientjes per maand besparen.

Kijk bij het afsluiten van een abonnement goed naar de bundels. Bellen en smsen is niet meer standaard inbegrepen in abonnementen en internet is vaak beperkt tot 500mb of 1gb. Vaak worden bij het overschrijden van deze bundel veel duurdere prijzen gerekend.

Wil je in het buitenland ook bereikbaar zijn? Zorg er dan voor dat je goed uitzoekt wat de kosten daarvan zijn. Vaak hebben aanbieders buitenland bundels waarmee je voordeliger kan bellen in het buitenland, maar die zijn niet automatisch actief. Zorg er dus voor dat je voor vertrek op de hoogte bent van de kosten van bellen en smsen in het land van bestemming. Het is te adviseren om data verkeer helemaal uit te schakelen in het buitenland. Mb’s zijn over de grens over het algemeen erg duur. Maak in plaats daarvan gebruik van wifi netwerken als uw toch uw e-mail wilt ophalen.

Zo kunt u door een beetje op uw telefoonkosten te letten en door misschien een keer niet de nieuwste telefoon te nemen honderden euro’s per jaar besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *